Edat i Busseig. Fins Quan!?

General

Iep Baleneros! Sí, una vegada més, i basat en informació seleccionada per internet (en aquest cas d’un article de Marca Plus, buceo), vull resumir informació respecte a la relació i recomanacions que existeixen per la pràctica del busseig a mesura que ens anem fent grans (jo per exemple, acabo de complir 47!!).

Segons comenten els experimentats, de fet, no hi ha una edat clara i precisa per deixar de bussejar. Típicament, haurem d’anar veient com el cos ens va demanant no passar tantes estones sota l’aigua, i en quin tipus d’immersions ens anirem trobant millor.

Normalment, fins als 55 anys, haurem de fer proves mèdiques no exageradament exhaustives cada 2 anys, sempre que, tinguem un mínim d’estat de salut i forma correctes. A partir dels 55, sí que hauríem de fer un examen mèdic més acurat i consultar bé i planificar bé el tipus d’immersió més recomanada (típicament menys profundes, de menys durada, i sempre realitzant les parades de seguretat).

A una certa edat (>55) inclús estant en més o menys bona forma, No és bona idea, forçar les immersions més exigents. A aquesta edat, hauríem d’anar de retirada, i realitzar immersions senzilles i agradables, suficients per gaudir i realitzar aquest esport de manera segura i agradable.

A edats avançades doncs, el que caldrà controlar és la pressió sanguínia, el cor, la respiració (pulmons).

El tipus d’immersió que es consideraria bona pel busseig de gent “gran” seria:

  • Expandir el marge de seguretat: Vol dir, fer immersions més curtes i menys profundes, així com abandonar les immersions successives. Igualment fer servir NITROX en comptes d’AIRE.
  • Segons l’estat de forma i l’edat, fer immersions que requereixin (un abans, un durant i un després) amb poc o no massa esforç físic. Si més no, almenys, equilibrat segons l’edat i l’estat de forma que ens trobem.
  • Hidratar-se encara més de quant ho fèiem quan érem més joves. És a dir, considerar-ho molt més. La gent de més avançada edat, pot deshidratar-se amb molta més facilitat perquè el cos pot ‘enganyar’ creient que no es té set, i tanmateix, estar molt deshidratats. Per tant, cal veure molta aigua si o si avanç i després de la immersió.
  • Accentuar molt més també, la importància de no passar GENTS de fred. Ni passar un sol calfred ens podem permetrer. Per tant, important vestir-se bé i triar bones temporades per fer immersió sense escollir aigües molt fredes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *