Tubeig (Snorkeling) per Sant Pol de Mar

General

Hola Balaneros. Seguint amb la recuperació del timpà, aquest Juliol i Agost he estat tubejant per les platges de Sant Pol de Mar: Les Barques (petitíssim escull), Banys Tarridas, Banys Lluís (Platja del sot del Morer) i inclús més enllà de la platja del sot del Morer tocant a les roques abans de la Platja de la Roca Grossa (aproximadament far de Calella).

De manera sorprenent, i a diferència d’altres anys (parlo de per exemple l’any passat 2020 o inclús més anys enrera…) destaco algunes observacions que m’han semblat molt agradables:

Platja de les Barques:

Tubejant per la zona del petit escull de davant del club nàutic, i bordejant la punta (desfeta pel Glória) hi he trobat:

 • Bancs Sards (normals i imperials), Salpes. Petits/Mitjanç i sempre força aprop de les roques. Sovint com si es vulguèssin protegir-se de les petites corrents. Sovint també, menjant algues de les roques.
 • Grups petits de Barracudes! Mai n’havia vist de tant aprop de la costa i a tant poca profunditat!
 • Corb Marí, picotejant i nedant submergit (gran apneísta!!!) el fons sorrenc per buscar entenc petits crustàcis, peixos…
 • Bancs Petits de peix menut (entenc sonsos!?).
 • Finalment!!! a l’Agost i aquest any (altres anys n’havia vist més…) un pop petit dins un roc en forma d’anell que es trobava aillat del conjunt de roques. El roc es trobava prop d’una boia senyalitzadora però a molt poca profunditat (uns 3m).
 • Les roques submergides de l’escull, moltes reconegudes d’anys anteriors i a la mateixa posició, aquest any amb molt molt de músclo adderit a elles.
 • Bestina/Rajada molt gran!!!! brutal!

Platja Banys Tarridas:

 • Gran descobriment a uns 50m de la costa d’un bloc cilíndric petit (antiga musclera artificial?) amb moltes cavitats (com si fòssin calaixets) amb força peix petit al voltant.
 • En el fons d’aquesta “Musclera artificial!?” tres Neros petits!!! un d’ells mitjà! No n’havia vist mai! a Sant Pol. Brutal.
 • Espectacular Rajada/Bestina!!!! mai n’havia vist. En vaig veure de dos tipus. Una grossa d’un color gris fort casi blau/negre fort i rodona, movent-se i nedant tipus sèpia o calamar amb una cua molt llarga i recte. Una altre Rajada/Bestina d’un color crema/de sorra del fons, però aquesta vegada la més típica amb l’aleta triangular i nedant com si volés per l’aigua. El seu comportament (com si ens veièssin desde la superfíce) era nedar bastant ràpid i fer canvis de sentit i direcció com de manera circular. Després aturar-se i inclús enterrar-se una mica.

Platja del sot d’en Morer (Banys Lluís):

 • Dos roques enfonsades i a només 5m de la costa. Molt molt aprop. Just davant a l’entrar a l’aigua. Espectacularment farcides però molt!!! de músclos.
 • Degut a la cantitat de músclo de roca, vàrem veure (com no ho havia vist mai!!!) un banc important d’Aurades (Dorades) molt grosses, molt!!! picotejant i arrancant els músclos de la roca!!!! Després llegint i buscant informació, efectivament les Aurades (Dorades) amb la seva característica franja de color groc d’entre els ulls i amb la taca negra just pels voltants de les aletes laterals, el seu menjar preferit són els músclos! per això en vàrem veure tants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *