Frenzel. Exercicis.

General

Iep Balaneros… com aneu!! jo, encara de parón sense poder bussejar. Mentre tant, m’he estat informant una miqueta cercant informació sobre les diferents maniobres de compensació (Veure anteriors entrades).

Personalment, i en base a les recomanacions del Dr. Claròs de Barcelona, estic només fent snorkel, però haig d’admetre que estic poquet a poquet i sense passar-me gents, provant d’assejar i practicar a l’aigua a -2m la maniobra de Frenzel. M’ha convençut per tal de que sigui la primera i única maniobra que m’agradaría dominar per utilitzar-la de cara la les futures immersions. Com hem vist en anteriors articles és molt menys agressiva i perillosa que la de valsàlva, i per tant, evitem el risc de provocar lesions (i més en el meu cas que vaig tenir una perforació del timpà dret i per tant es troba més dèbil).

Hi ha molts videos a youtube per conèixer, veure i entendre la maniobra de Frenzel, algún que m’ha semblat minimament correcte seria el següent.

Igualment, hi ha moltes pàgines sobre les tècniques de compensació de l’oïda, una de ràpida i senzilla i que resumeix les mateixes seria per exemple la següent:

http://www.buceodonosti.com/buceodonosti/de/compensar-los-oidos

Un parell de videos per ajudar i practicar molt Frenzel. És difícil i no surt a la primera, però amb paciència, diuen es pot aconseguir i una vegada es domina la tècnica segur que és molt més segura i efectiva que valsàlva i per tant la podrem utilitzar sempre en les immersions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *