El Vent

General

Probablement l’element que ens influeix més alhora d’anar a bussejar. El vent arrissa el mar… en molta persistència i a fons acaba produint la mar de fons… la mar arrissada minimitza la visibilitat al no deixar penetrar bé la llum, la mar de fons aixeca i remou sediments minimitzant de nou la visibilitat, a la vegada que ens dificulta molt l’entrada a l’aigua… així doncs, el vent és fonamental per saber si val la pena anar a l’aigua o no…

Per tot això, el saber pronosticar i/o conèixer bé el litoral i l’orientació, punt cardinal del lloc, cala, platja de busseig serà molt important per saber a on anar en funció d’on bufa el vent.

Al litoral Català, bàsicament hi ha dos vents majoritaris que haurem de tenir en compte: La Tramuntana, i el Garbí (a més a més del Llavant, que si és fort (temporal) ja no cal ni plantejar-se res…).

A Meteocat, per exemple, podrem consultar el tipus de vent i força segons les hores del dia. Això, consultat-ho a primera hora del dia o la nit anterior, ens podrà servir per decidir i “apostar” a quina platja, cala ens acostarem per anar a fer un capbussó.

Una bona referència dins de Meteocat és el detall que podrem consultar sobre les platjes del litoral Català. Un exemple, l’estat del vent, de la temperatura de l’aigua, de la plajta de Les Barques (Sant Pol de Mar).

Estat Vent i detall platja de les Barques

Altres aplicacions de mòbil com Windfinder, Windy ó Windguru o webs com AEMET, també ens podràn ajudar i servir per consultar una aproximació de com bufarà el vent…

Quedi dit!!