El Balconet de Sant Pol de Mar

General

Benvolguts balaneros ja arriba el final de l’Estiu. Bé, almenys pel que fa a la climatología i atmòsfera vacacional. La gent ja va desfilant cap a Barcelona i Sant Pol es va buidant… No podia despedir-me de la temporada Estiu 2024 a Sant Pol sense anomenar el Balconet (autodenomiació per la patilla…).

l’Autor, ha anomenat el Balconet de Sant Pol, a un racó prou interessant per poder practicar un busseig molt tranquil i molt molt fàcil. El raconet es troba just a sota d’una mena de mirador/balconet que hi ha a la plaça de la punta de la vila. Per un lateral, hom baixa entre el balconet i l’escull, i entre les pedres, entra a l’aigua. S’ha de tenir en compte que en dies de mar de fons, no podrem entrar pel balconet, i haurem d’accedir desde la sorra per la platja del nàutic o per les escaletes. Si es pot, és millor pel balconet ja que encarem directament les pedres i la canonada antiga per no desorientar-nos.

La ruta d’aquesta immersioneta (per fer-la sol i no desorientar-se gents…), és entrar pel balconet, on una vegada a l’aigua podrem observar l’antiga canonada de residus. Ara ja inahbilitada desde fa molt de temps, han quedat els tubs visibles que conformen una vista i una guia excel·lent. Han quedat ben forrats de vegetació i escletxes per on podrem localitzar perfectament algún nero o pop petit.

Seguint la canonada, arriba un punt on desepareix en el sorral, sobresortint una barra inclinada. En aquest punt ens aturarem (màxima profunditat de l’immersió, 5.5m) i agafarem rumb tornant pero fent la diagonal d’un triangle (la hipotenusa) fins trobar el principi d’un escull, grup de roques colocades en paral·lel, a l’escull de superficie. Seguirem el conjunt de roques, escull enfonsat fins al final, on girarem tornant-lo a reseguir per l’altre costat. Al final, tornarem a trobar la canonada antiga que seguint-la en direcció menys profunditat, ens tornará al balconet d’on podrem tornar a sortir.

Aquest recorregut, és el que aquest estiu de 2024 amb l’ampolleta de 4L he repetit moltes vegades veient certa vida (salpes, sards, neros i pops) tots d’una mida mitjana i/o petita (és clar, estem parlant de només 5m!!!) però que fan que repetir la immersió per posar el cap sota aigua sigui molt econòmic (6€ càrrega ampolleta) i sobre tot, logísticament molt i molt fàcil (no haver d’agafar cotxer per fer immersió). En un pim-pam, puc estar sota aigua gaudint i disfrutant de la natura.

Amb l’ampolleta de 4L a 200 Bar i amb una profunditat entre 0 – 5m, aquesta immersió i amb el recorregut indicat, suposen un temps d’un màxim de 45 min. No està malament!?