Neteja Espigó del Gas (UCM – Barcelona)

General

El passat diumenge 5 de Juny, l’Ajuntament de Barcelona va organitzar amb distintes entitats, la Marató per la neteja de residus. El CIB hi va participar per contribuir, en aquest cas, en la neteja dels fons de les platjes. En la distribució de la neteja, a el CIB li va correspondre la part de l’espigó del Gas, a la Barceloneta.

Personalment va ser el primer any que hi participava. L’experiència em va resultar trepidant! No entenia perqué el CIB considerava que aquest tipus d’immersions eren considerades d’un nivell mig-avançat. Doncs després de l’experiència ho vaig comprobar ja que en aquest cas, efectivament es van donar unes circumstàncies que típicament es compleixen a Barcelona: la mala visibilitat. Aixó, i que a més a més carregues una xarxa on hi vas colocant la brutícia, fa que sigui un pél més complicada que una sortida normal de cala ó costa.

Aquest diumenge, a més a més la visibilitat va ser encara pitjor perque va coincidir amb mar de fons, pel que hi va contribuir per concentrar encara més la bruticia entre els esculls. El va i ve de la corrent (mar de fons) també era força notoria i això “marejava” una mica.

Ho he comentat en el “Diari d’immersions”, però la conclusió final ha estat que malgrat NO disfrutar d’una immersió agredable, l’experiència que en vaig treure va ser brutal!! per provar el tema de la immersió continuada i adonarme’n per segona vegada lo incòmode i desagradable que és estar una estoneta llarga (aprox. 22min) bussejant amb una visibilitat patètica.

Espero que la propera immersió em resulti més divertida!! Salut Balaneros!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *