La màscara s’entela!

General

Iep Balaneros! Com estem!? a tope ja de temporada 2021!? jo sí. Ho intento!

Avui m’ha semblat bona idea, recopilar informació d’una serie de consells per evitar o ajudar a que la màscara de busseig no se’ns enteli. Ahir (13 Juny 2021) fent immersió tranquila de platja amb l’amic Eduard Ferrer (Calella de Palafrugell), estrenava les ulleres Mares X-Vision, i malgrat m’havia preparat per tal de que no s’entalessin, va ser un desastre, i durant TOTA la immersió no vaig parar de netejar-les perque se m’entalaven a cada moment. Un rotllo. Incomodíssim… 🙁

Bé, doncs, començo:

Després de veure varia informació al respecte, i segons experiència i varis articles, efectivament, la conclusió és que NO existeix CAP mètode infalible per lograr i assegurar al 100% que la màscara no se’ns enteli.

La meva conclusió personal, és que crec que hi té MOLTA improtància, el fet de NO oblidar-se de la correcte, i bona acció JUST abans d’iniciar l’immersió, vull dir, just al minut abans de colocar-nos les ulleres i entrar a l’Aigua.

Crec que l’error garrafal que vaig comètre aquest Diumenge (13 Juny 2021) va ser que malgrat les duia netes, i netejades, cremades dels dies abans, en el dia de la immersió em vaig oblidar d’escupir la màscara seca 1 minut abans d’entrar a l’aigua. És a dir, de la maleta, i sense fer res, me les vaig posar per començar la immersió. GRAN ERROR!!!!! Ho vaig pagar durant TOTA la immersió.

Per tant, la meva recomanació, és Mai! Mai! oblidar-se d’escopir lleugerament la part interior del vidre, fregar suaument per tota la superfice amb el dit, i passar-hi (no massa!!) una mica d’aigua salada. En aquest punt (i després de la preparació que veurem de la màscara en els dies anteriors) és quan ens la podriem posar per començar la immersió i tenir bastant assegurat que NO s’enteleràn.

Tractament i preparació de la màscara just després d’haver-la comprat, adquirit de la botiga:

Ordre dels passos a realitzar:

  • “Cremar-la”. Amb un encenedor i amb compte, per la part interior del vidre. La màscara quedarà “fumejada” quedant els vidres enegrits.
  • Amb els vidres enegrits, agafem pasta de dents (blanca) i freguem bé amb el dit per tota la superfície interna del vidre.
  • L’esbendim amb aigua dolça per treure i rentar-la bé.
  • Hi posem detergent de rentar plats fregant una mica amb el dit fins escoltar el soroll de vidre ben desengrassat, net.
  • Opcional, podreim bullir aigua, i en el punt d’ebullissor, introduir la màscara completament durant 10 segons aproximadament i tornar-la a extrèure-la. Remullar-la de nou amb aigua freda i deixar-la assecar.

Val a dir, que si després de tots aquests passos, i de realizar l’escopinadeta just abans d’entrar a l’aigua, es segueix entelant, la única opció, serà tornar a repetir els punts anteriors, i donar-li “temps” i bussejades a la màscara…

Espero que ens serveixi!!!