Error al compensar! Tipà perforat!

General

Hola Baleneros. 19 de Juny de 2021. Una data per recordar! És curiós, però… per boníssima data!, però a la vegada i per avantage… per oblidar!!!

Diagnòstic. Timpà Perforat! mínim entre 2 i 4 mesos per tornar a bussejar! (en funció del seguiment i evolució en la cicatrització).

Un desastre!! Recopilant i resumient els fets, la cosa va anar en la immersió que vaig fer a Illa Mateua amb el CIB. Una col·lectiva com una altre. La immersió va ser amb la Roser. Va ser espectacular, fantàstica i ens ho varem passar molt i molt bé! Va ser una de les millors immersions que recordo desde que em vaig treure l’OWD al 2019! Maquíssima!

El tema és que, com altres immersions d’aquest mateix any, em va costar força compensar. Aquesta vegada, va ser també així, i el GRAN ERROR!! que vaig comètre, va ser (com les altres vegades) forçar massa estona i de manera repetida apretant fort i seguit l’intent de compensar, sense intentar fer-ho amb el cap mirant amunt, desenganxant caputxa de l’orella i ascendint i pujant uns metres per disminuir la columna d’aigua. GRAN ERROR EN NO FER NI INTENTAR TOT AIXÒ!!! I SEGUIR APRENTANT FORT I FORT PER LOGRAR COMPENSAR PER SEGUIR ELS COMPANYS!! GRAN ERROR!!

En aquest punt, després d’apretar massa fort i seguit, vaig sentir un “pop” amb doloret i vaig pensar… “mira que bé… m’ha costat, però ja he pogut compensar…” mal!!! segurament, en aquell moment i sense saber-ho encara, em vaig rebentar l’oïda. Allà debia passar la performació i és clar, ja no em va fer mal. La immersió la vaig seguir fent sense problemes i sense dolor, totalment inconcient de que m’havia perforat el timpà! No vaig notar res! (ni mareig, ni ganes de vomitar ni desorientació, desequilibri…) vaig seguir la imersió tal cual i disfrutant moltíssim.

A la tarda del mateix dia, és quan vaig començar a notar dolor d’oïda però força ràpid i al final de la mateixa tarda em va deseparèixer el dolor, però vaig notar que tenia sang. De fet, a l’endemà al mati, em vaig despertar amb el coxí amb sang.

Vaig voler anar a Urgències (Otorrinino d’Urgències a la Vall d’Hebrón) l’endemà, i em vàren confirmar la perforació del timpà per barotrauma. El diagnòstic i tractament va constar de gotes antiviòtiques, ibuprofeno, i antiviòtic (pastilles) durant 7 dies.

Pendent encara (moment d’escriure aquest article) de visitar-me amb l’Otorrino de capçalera per veure com veu la perforació i per estimar el temps de cicatrització, que si va bé, per si sol s’hauria de cicatritzar en un temps que pot anar entre 2 i 4 mesos!! ho hauré d’anar analitzant. Fins aleshores, no cal dir, prohibidissim bussejar i/o posar el cap sota aigua. Cal mantenir l’oïda ben seca!

Res doncs, molt trist però acceptant amb resignació el NO poder bussejar per tal de curar-me molt bé i assegurar una bona tornada!!! Em caldrà revisar molt detingudament els errors i NO COMETRE’LS MAI MAI MÉS!!!

Quina merda!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *