Llançament i ascens de la boia senyalitzadora

General

Hola Baleneros!

El passat Diumenge dia 12 Setembre, vaig tenir la sort de poder bussejar de manera lliure amb el company del CIB Àlex i un altre nano, l’Enric.

l’Àlex portava la boia tronja de senyalització, i amb l’Enric (bussejador força expert) vàrem estar practicant el llançament de la boia.

He cregut oportú, recopilar alguns videos per internet on s’ensenya el llançament de la boia, i la possibilitat de fer servir el seu fil per anar-la recollint i anar ascendint desde mar obert i desde aprox. -6m fins a superfíce.

Encara que hi hagi formats i configuracions més senzilles, la conformada per la que ensenya l’instructor i formador d’InnerSpace Explorers m’ha semblat força bona.

Llançament de boia senyalitzadora i ascens. Bona pràctica a realitzar sempre dels aprox. -6m fins a superfície.

Alguns recordatoris útils que m’han semblat interssants tenir en compte:

  • La boia taronja és la que utilitzarem sempre. Indicant que volem avisar a superficie que estem a sota, i que senyalitzant i avisant-los sortirem cap amunt però que no ens passa res. Tot va bé. Si volguèssim avisar a embarcació i/o a algú de superfície que tenim problemes i que necessitem ajuda i/o suport més o menys immediat, hauriem d’utilitzar la boia de color groc.
  • Fer nusos al fil de l’spool a cada distancia pot servir per veure d’una altre manera a quina profunditat estem i fer un seguiment d’ascens visual fàcil sense mirar ordinador i usant com a guia el moscató doble (veure video).
  • Una bona configuració seria un spool de forat central ample (que sigui cómode posar el dit inclús amb guants!) i que els forats de l’spool siguin també grans per poder anclar-los fàcilment amb el mosquetó doble.
  • La quantitat de fil a l’spool, haurà de ser suficient però no tant per poder complicar l’anclatge del mosquetó doble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *