Minves. Altes pressions!

General

Just passat l’hivern i encarant la primavera, he pogut comprobar com efectivament cada any entre el Gener i el Febrer es produeixen les Minves. Aquests són uns dies d’altes pressions atomosfèriques que fan que la mar estigui com una bassa d’oli.

Es curiosíssim com efectivament es pot captar i visualitzar perfectament la forta pressió de l’aire sobre el mar que provoca l’Anticicló instal·lat a l’atmosfera.

El mar de manera literal s’enfonsa ja que rep una forta pressió de tot l’aire que té el damunt. Les següents fotografíes mostren l’efecte d’aquesta pressió dibuixant el nivell per sota del que és avitual. El sedimient i la línia salínica ho dibuixa ben clarament! Són les Minves de principis d’any que mai fallen!

Ves a saber si algún dia podré aprofitar-les bussejant amb un sec!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *