Nou rellotge ordinador de busseig

General

Si companys!, finalment, la següent inversió en material de busseig ha estat un ordinador format rellotge. Després de remenar, buscar i consultar per internet, m’he inclinat pel ‘Mares Smart’.

Recuperant la interessant conversa que fa uns mesos vaig tenir amb els companys del CIB, vaig anotar-me les dues característiques principals que recomanaven complir i descartar d’altres que l’únic que ferien és augmentar el preu innecessàriament.

Els dos factors claus que havia de tenir l’ordinador eren:

1.- Poder substituir la pila/bateria per un mateix. És a dir, no dependre d’un centre tècnic per substituir-la.

2.- Assegurar l’ús i possibilitat de seleccionar (a més a més de l’Aire) el tipus de gas mescla Nitrox. Probablement tard o dora utilitzarem aquest tipus de gas per realitzar les immersions. S’ha demostrat que donen molt bons resultats, ja que permeten reduir els intervals a superfície en immersions successives i les parades de seguretat o de descompressió en immersions més profundes.

Finalment, però, i a criteri personal, vaig voler introduir un parell més de característiques que han estat: Poder fer ús de l’ordinador com a rellotge normal (per ús continu durant tot l’any) i possibilitat de configuració mode Apnea.

El ‘Mares Smart’ és el que (entre pocs) ha complert tots aquests paràmetres i amb un preu força ajustat: 197€. El vaig adquirir a la botiga online ‘Scuba Online’ (Alemanya).

Deixo el manual amb .pdf per tenir-lo sempre a mà i per aquells que el vulgueu descarregar.

https://www.mares.com/shop/es-ES/downloads/manuals/computer-manuals/smart-for-serial-number-52061.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *